WELLNESS V PRAXI

12.04.2011 15:08

Wellness nabídka je většinou zabalena i do "balíčků" spolu s víkendovým pobytem pro dva, nechybí ani večeře zdarma. Pokud není wellness nabízen touto formou, je vždy cenově zvýhodněný pro hotelové hosty. Spolupráce několika hotelů v této oblasti je zatím jen výjimkou. Je zajímavé, že své wellness centra budují i ty podniky, které jsou v lázeňských městech. Je to tím, že i když je zájem ze strany ubytovaných hostů velký, v odpoledních a večerních hodinách lázně nejsou v provozu.
Na co se např. můžete těšit

Aromaterapie: metoda užívání rostlinných esenciálních olejů s cílem regenerace (omlazování kůže), relaxace těla a duše, osvěžení. V lázních a masážích se používají éterické oleje získané z listů, květů, plodů a kořenů léčivých podle individuálního výběru klienta. Aromatická masáž se doporučuje jako kúra zpevnění kůže, zvláště je účinná proti stresu, vnitřnímu neklidu a špatnému rozpoložení, protože ovlivňuje rovnováhu osoby, kterou masírují.
Ayurvédské masáž: technika, která byla založena na základě více než 5000 let starého učení o rovnováze ducha a těla a na kúru těla se využívá sezamový olej, který slabým proudem leje na pokožku hlavy.
Cupping terapie: Starobylý druh čínské masáže, při níž masér používá šálku aby otevřel cestu tělesným "meridiánem" (části těla, přes které energie jde do všech orgánů) a tak vyvolal revitalizaci celého těla.
Kneipova terapie: druh hydroterapie, která svůj účinek dosahuje měněním chladné a teplé vody. Teplá voda vyvolává relaxaci a zmírňuje ztuhlost, dokud chladná voda pomáhá ke zmírnění bolesti.